Плеймейкърът на Челси Оскар призна, че е отхвърлил безкрайно изкусително предложение от Китай, като се предполага, че става дума за отбора Дзянсу Сунинг. Бразилецът заяви, че офертата на стойност 58 милиона паунда обаче не е могла по никакъв начин да го убеди да напусне Висшата лига.

В последните 10 дни от зимния трансферен прозорец „сините“ продадоха Рамирес в Дзянсу, като получиха за него никак нелошата сума от 25 милиона паунда. Впоследствие китайският клуб закупи и Алекс Тейшейра за рекордните 38,4 милиона паунда и очевидно е готов да харчи още.

Четиримата, които "горят", ако Симеоне дойде в Челси

„Разбира се, бях тъжен, че Рамирес си тръгна, защото сме сънародници, приятели, говорим един и същ език и си помагахме един на друг. Трансферът обаче беше добър за него. Имаше и интерес към мен, но аз нямам никакво желание да напускам Европа“, каза Оскар.

„Да отида в Китай означава огромна промяна за мен и ще е стъпка против всичко, което съм постигнал дотук. Челси е фантастичен, много голям клуб, а аз съм все още млад. Само на 24 години съм, така че има да играя още много футбол“, добави бразилецът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS