Новият вратар на Реал Андрей Лунин бе представен официално. На специално организирано събитие на „Сантиаго Бернабеу“ Флорентино Перес приветства 19-годишния украинец, а в залата бе и семейството на младия талант.

Лунин премина в действащия европейски клубен шампион от Зоря Луганск срещу 13 милиона евро. Към него интерес проявяваха Наполи, Ливърпул, Интер и Ювентус.  

„Първото нещо, което искам да кажа е, че съм благодарен на Реал Мадрид и на президента, че ми дадоха възможността да подпиша с клуба и да сбъдна моята мечта да играя в най-силния отбор в света“, започна украинецът.

„Много сум доволен, защото ще мога да споделя моята футболна страст с най-добрите футболисти, треньори и те ще ми помогнат да израсна като човек и играч. Благодарности и към цялата ми фамилия, благодарение на която стигнах дотук. Ще дам всичко от себе си, за да може Реал да продължи да бъде това величие, което е. Ще бъда изцяло ангажиран с това да се представя на възможно най-високо ниво“, добави Лунин.

„Лека-полека поставяме основите на бъдещето. Искаме това младо момче да се присъедини към тима ни с поглед занапред. След големите успехи и последните трофеи, ще продължим да сме верни на нашата философия за футбола, която ни донесе успех в последните години“, коментира на свой ред Флорентино Перес.

Реал представя нов вратар в понеделник, но не Куртоа

Навас няма да си тръгне от Реал, а ще се бори с Куртоа