Агентът на Френки де Йонг – Али Дурсун предстои да се срещне в събота със спортния директор на Аякс Марк Овермарс и двамата да разговарят относно бъдещето на 21-годишния футболист.

Полузащитникът е трансферна цел на Барселона, но на този етап грандът от Амстердам не иска да се разделя с него.

Същото важи още за двама от талантите в клуба - Дони ван де Беек (21 г.) и Матайс де Лихт (18 г.), като и вторият беше спряган за “Камп Ноу”.

Дурсун се надява, че на срещата в събота ще успее да направи пробив в преговорите с Овермарс, което ще приближи Де Йонг до трансфер на „Камп Ноу“.

Барселона е готов да изчака до края на летния трансферен прозорец и да привлече в последния ден Де Йонг, след като Аякс вече ще е приключил участието си в квалификациите на Шампионска лига или Лига Европа.

За момента между Барселона и Аякс обаче има съществени финансови различия. Холандският гранд настоява да получи 50 милиона евро за 21-годишния футболист, докато каталунците не са склонни да извадят подобна сума. В краен случай, от Барселона могат да се принудят да финализират трансфера на холандския футболист в последния ден и да броят определената от Аякс сума, за да си осигурят услугите на младока, който е силно желан от старши треньора Ернесто Валверде.