Завърналият се във Висшата лига на Англия тим на Кардиф Сити е отправил официална оферта да вземе отново под наем полузащитника на Ливърпул Марко Груич. Сръбският футболист потвърди за развитието, като към момента мърсисайдци разсъждават над ситуацията.

22-годишният сърбин изкара втората половина на сезон 2017/2018 като преотстъпен тъкмо в уелския тим. В тези почти 6 месеца той демонстрира солидни игри и помогна на Кардиф да спечели второто място в Чемпиъншип, а с това и директна промоция в елита.

Според медиите на Острова мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък лично е настоял отново да работи с балканеца. „За мен (тази оферта – б.р.) значи много, защото там изиграх няколко силни мача и показах добри неща на терена”, коментира Груич.

„Ще видим кое е най-доброто за мен и за Ливърпул. Още не мога да кажа. Тренирам и се готвя така, сякаш ще остана тук. Искам да бъда футболист на Ливърпул. Казах същото и при пристигането си преди 2 години. Моята цел е в следващите години да играя с червената фланелка”, допълни играчът.

В момента Груич е част от състава на Юрген Клоп за американското турне на Ливърпул и би могъл да запише игрови минути срещу Манчестър Юнайтед в събота срещу неделя.