Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е известен като една от най-лудите глави в съвременния футбол. Неговата игрова философия до голяма степен е отражение на вътрешния му характер – германецът винаги е изисквал от отборите си да преследват съперника до последно и да го пресират във всяка зона на терена, за да си върнат топката. Въпреки това всяко нещо си има граници и халфът на мърсисайдци Марко Груич ще трябва да си вземе бележка.

Сърбинът е част от предсезонното турне на Ливърпул и дотук навъртя немалко минути. Клоп обаче забеляза преди всичко тревожната черта в представянето на 21-годишния Груич, а именно – начинът, по който канализира своята агресия в хода на мачовете. По думите на германския тактик младокът трябва да поработи върху това, за да достигне своя пълен потенциал.

Клоп взе 30 човека за последното турне в Германия

Груич получи сериозна доза упреци от мениджъра на Кристъл Палас Франк де Бур след мача между двата тима от турнира за Азиатската купа на Висшата лига. Тогава той си позволи доста грубо нарушение срещу звездата на противника Уилфрид Заха, който за малко да пристъпи към саморазправа.

„В онзи момент не видях ситуацията добре, но после чух, че можело да бъде и червен картон”, сподели Клоп пред „Ливърпоул Екоу”. „Това не е добре. По отношение на Марко това е нещо, което той трябва да промени.”

„Той е фантастичен играч, настина е момче с умения. Висок е, има бързина и талант за футбол – дотук добре. Ала при тези ситуация в защита, винаги трябва да изпреварваш събитията, за да си достатъчно близо, за да отнемеш топката, а не да правиш фаул.”

Юрген Клоп отказа да влезе в тона на Моуриньо

„Казах това на играчите след една тренировка, когато имахме лек инцидент между Дивок Ориги и Трент Александър-Арнолд. Касаеше се за закъсняла намеса, затова прекъснах всичко и се заех да разреша проблема. Мразя това.”

„Когато се случи да закъснееш, трябва да тичаш, а не да правиш фаул. Нарушението, по мое мнение, винаги е мързеливият изход”, допълни Клопо.