Отборът от Мейджър Лийг Сокър – Ню Йорк Ред Булс няма никакво намерение да привлича ненужния в Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер.

Германският ветеран не е част от първия отбор на „червените дяволи“, откакто Жозе Моуриньо пое мениджърския пост. Португалецът даде всячески да се разбере, че не желае да работи с 32-годишния полузащитник и дори се опита да го продаде с огромен отбив от цената през лятото.

До сделка не се стигна и така Швайни ще трябва да се примири с нерадостното си положение най-малко до януарския трансферен прозорец. Случващото се с него веднага породи слухове, че той ще избере по-привлекателна дестинация като американското първенство по футбол. Ню Йорк Ред Булс от доста време е сочен като един от фаворитите за подписа на халфа, ала явно случаят не е такъв.

„Бастиан Швайнщайгер е страхотен играч със страхотна кариера. Ние обаче не сме водили никакви разговори. Той не е и няма да бъде тема за размисъл пред нас“, каза Оливер Минцлаф, шефът на футболния департамент в Ред Бул.

Въпреки това МЛС си остава напълно възможен сценарий пред Швайнщайгер. Президентът на ФК Далас – Дан Хънт не скри своите адмирации към футболиста. „Ще приемем Бастиан с широко отворени обятия. Той ще бъде лидер за много от младите ни играчи. Разбира се, ние следим внимателно какво се случва с него“, коментира босът на Далас.