Бившият капитан на германския национален отбор Бастиан Швайнщайгер вече окончателно е отписан от първия състав на Манчестър Юнайтед. Това става ясно от годишния финансов отчет на "червените дяволи", пише вестник "Гардиън". 

Според информацията, клубът е имал 15.1 млн. паунда извънредни разходи за последните няколко месеца. От тях 8.4 млн. са за неустойката, която е била платена на уволнения бивш мениджър Луис ван Гаал. Останалите 6.7 млн. паунда са свързани с "обезценяването на определен играч като стойност, защото той вече не е част от първия отбор". Според вестника, става въпрос именно за Швайни. 

Полузащитникът беше изваден от първия отбор още през юли, като беше пратен да тренира с юношите. Самият футболист не пожела да бъде продаден и минимум до зимата ще тренира с младежкия отбор на "червените дяволи". 

Той все още има шанс да се появи на терена, защото беше включен в разширения състав за мачовете от Висшата лига, но все пак вероятността това да се случи е минимална, особено след финансовия отчет на Юнайтед.