Бившият полузащитник на Интер – Раджа Наинголан призна, че с огромно удоволствие би работил с треньор като Антонио Конте. През лятото белгийският футболист бе един от хората, на които беше посочен изхода при „нерадзурите”, като той обясни, че решението за това е било повече на клуба, отколкото на специалиста.

31-годишният футболист се завърна в обичния си Каляри, където проби на италианската сцена. Сделката за преотстъпване беше посрещната с голяма доза учудване, тъй като Конте горещо желаеше играча още по времето, когато водеше Челси. Наинголан обаче плати цената заради някои скандални изяви извън терена, които ръководството реши да не толерира по никакъв начин.

„Щеше да ми хареса да бъда трениран от него. Само за месец получих възможност да оценя неговите целеустременотс и идеи”, заяви опитният Наинголан.

„Той беше много ясен и прям, когато каза открито, че нещо не е наред. По време на лятната подготовка Конте ме дръпна настрана и ми каза колко луд е бил по мен. Той ме искаше и в Челси, ала в този случай решението беше взето от клуба и той просто се съгласи с него.”

„Каза ми го директно още първия ден. Аз ценя хората, които ти казват нещата в лицето”, добави Наинголан.