Антонио Конте призна пред италиански медии, че е ревал като малко дете, когато е поел Челси през 2016-а година. Настоящият наставник на Интер говори на голямо спортно събитие в Тренто в неделния следобед. „Чувствах се невероятно, когато обличах фланелката на Италия, тъй като мечтата ми се сбъдваше. Слушах националния химн, а това е уникално усещане, защото знаеш, че представляваш страната си на най-високо ниво”, призна наставникът на „нерадзурите”.

„Представлявах Италия като треньор и играч. Да бъдеш селекционер на „скуадра адзура” е нещо, което носи със себе си голяма отговорност. Цялата нация е зад теб, надявайки се да постигнеш успех. Това е най-великото чувство, което може да усети един човек и треньор”, продължи Конте.

Специалистът изведе Италия до четвъртфиналите на Европейското първенство през 2016-а година, а отборът показваше зрелищен футбол, чиито краски бяха ясно очертани в атакуващ план. „Помня, че работихме заедно четири седмици, което бе много добре за отбора. Всеки един играч бе готов да „даде живота си” за своя съотборник. Победихме Испания с 2:0, а това не се беше случвало от много време насам. Техният отбор бе актуален европейски и световен шампион. Мачът беше велик, въпреки че имахме липса на много, много големи имена в състава”.

„Намерихме 23-ма човека, които с щастие работиха заедно и си помагаха. Фразата, която ми се е загнездила в съзнанието при работата ми с отбора бе, че можеш да постигнеш всичко, ако това е всичко, за което мислиш. Помня, когато се разделихме и отидох в Челси, че всички плакахме, тъй като знаехме, че няма да се виждаме всеки ден вече. Нямаше да бием отбори като Белгия и Испания, ако в нашата селекция нямаше такива характери. Емоционалният ни опит бе голям, а по-късно подписах с Челси. В Италия създадох истинска връзка с момчетата и бе трудно да я оставя назад”, коментира пред почитатели Конте.

„Помня, че медиите ни бяха „приключили” преди срещата с Испания, а аз на брифинга казах, че те ще трябва да поработят много здраво, за да ни надвият. Бях прав, а те не успяха”.