Двама от ключовите футболисти на Барселона – Хавиер Масчерано и Неймар няма да ходят никъде през лятото. Това обяви спортният директор на клуба Роберт Фернандес на пресконференцията, която каталунският гранд по традиция прави с цел обобщение на сезона.

Съдбите на двамата южноамериканци изглеждаха поставени под въпрос в последно време. Медиите в Италия много силно ратръбиха новината, че Масчерано има постигнато споразумение с Ювентус. В същото време испанската преса всеки ден пишеше, че Реал Мадрид не се е отказал от идеята да привлече Неймар.

Роберт Фернандес затова реши да сложи край на всички спекулации.

„Твърде много се шуми около Масчерано. Ние разговаряхме и научихме каква е неговата позиция. Хавиер ще продължи в Барселона. Барселона по всяко време опитва да се държи позитивно. В клуба всичко винаги е било прозрачно и той го знае. Постигнахме споразумение. Масчерано е играч с витално значение за нас. Освен всичко друго той има и действащ договор“, коментира шефът.

„Неймар също ще продължи с нас, макар че вече бяхме обявили това. Когато един играч се чувства щастлив и уютно тук, нямаме основания да очакваме друго. В нито един момент не сме се изнервили от слуховете. Не сме се притеснявали, че можем да го загубим“, добави Фернандес.