Звездата на Монако Орелиен Чуамени е един от най-желаните таланти в европейския футбол, а сега информации от Франция сочат, че полузащитникът вече е решил кой ще бъде следващият му клуб.

Чуамени беше силно свързван както с Реал Мадрид, така и с Ливърпул през последните седмици. През уикенда се писа, че 22-годишният френски национал се договорил и с двамата финалисти в Шампионската лига за личните си условия.

Сега обаче „RMC Sport“ съобщава, че играчът е избрал да се присъедини към шампиона от Ла Лига Реал Мадрид.

Според изданието, дефанзивният полузащитник ще се отправи към „Сантиаго Бернабеу“ това лято за сумата от около 80 милиона евро плюс бонуси и се очаква да подпише петгодишен договор.

До голяма степен се твърди, че и Ливърпул се е оттеглил от надпреварата за халфа, защото не са готови да дадат подобна сума. В Реал пък ще бъдат амбицирани да привлекат големи имена след провала с трансфера на Килиан Мбапе, който подписа нов договор с Пари Сен Жермен. Така отделената голяма сума за заплатата на нападателя, може да бъде пренесена на трансферния пазар за закупуването на нови класни футболисти, какъвто е Чуамени.