Звездата на Олимпик Лион – Усем Ауар мисли само за трансфер в Ювентус това лято. Отборът на Арсенал беше единственият, който до този момент е отправил оферта за 22-годишния халф, който обаче няма желание да премине в тима на Микел Артета, пише „Le10 Sport“.

Според изданието Пари Сен Жермен и Манчестър Сити също следят французина.

За да си позволи подобна сделка, Ювентус ще трябва да обаче да излядат със солидна оферта, която да задоволи претенциите на „хлапетата“. В доклада се твърди още, че „биаконерите“ ще предложат да вземат футболиста под наем за две години, като в края на наема ще има клауза за задължително откпуване.

Ауар впечатли наскоро с изявите, като помогна на Лион да стигне до полуфиналите в Шампионска лига. Интересното е, че френския тим отстрани именно Ювентус на 1/8-фииналите, а впоследствие и Сити на ¼-финалите.

Въпреки чудесното представяне на тима на Руди Гарсия в ШЛ, те няма да участват в европейските клубни турнири през следващия сезон, след като оставаха на седмо място в Лига 1. Това може да подтикне Ауар да поиска трансфер в тим от Шампионска лига.