Отборът на Олимпик Лион е определил нова цена за Усем Ауар, след като получи оферта за размяна на играчи от Арсенал. Ауар направи силен сезон в Шампионската лига, помагайки на Лион да стигне до полуфиналите, където загубиха от Байерн Мюнхен с 0:3 в сряда вечерта. След силното представяне на тима, се очаква някои от звездите на тима да напуснат през лятото, включително и Ауар.

Арсенал е единственият клуб, който е направил официална оферта за халфа, твърди "L’Equipe". Докато Ювентус и Манчестър Сити са сред заинтересованите отбори, именно "артилеристите" са направиха първи своя ход.

Техническият директор Еду е предложи сделка, в която Матео Гендузи ще замине за Лион, а в обратна посока ще пристигне именно Ауар. Отговор на тази оферта обаче не е бил получен от шефовете на Лион. 

Смята се, че цената на халфа е била около 40 милиона евро, когато "артилеристите" са отправили предложението, но сега "хлапетата" са му поставили нова цена - 60 милиона евро. 

Мениджърът на лондончани Микел Артета е голям фен на полузащитника и Еду е наясно с желанието на наставника, но отборът ще трябва значително да увеличи следващата си офертата, за да привилече.