Отборът на Реал Мадрид е определил своя кандидат №1 за евентуален заместник на капитана Серхио Рамос. Както е известно, испанският защитник има договор само до края на сезона, а в момента се водят преговори за неговото удължаване, но се смята, че не вървят гладко.

Според „AS“ мадридчани искат да привлекат мултифункционалния защитник на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба. Австриецът също е с изтичащ договор през лятото, а вече стана ясно, че ням да бъдат водени нови преговори и е свободен а си търси нов клуб.

„Kicker“ пък твърди, че лично старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан се е свързал с 28-годишния Алаба, за да му предложи да премине на „Сантиаго Бернабеу“. Единственият проблем обаче се смята, че е искането на австриеца от 20 милиона евро годишна заплата и още 20 милиона евро комисионна за агента му. Според „лос бланкос“ това са прекалено големи претенци поне към момента.

Фаворит за подписа му се счита обаче френският шампион Пари Сен Жермен, а сериозен интерес към него има от страна още на Манчестър Сити, Ливърпул и Ювентус.