Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е готов да стигне много далече в битката с Манчестър Сити и Хосеп Гуардиола за шампионската титла във Висшата лига. Специалния планира да направи страхотен удар по шампионските амбиции на „гражданите“ и да отмъкне Алексис Санчес под носа им през януарския трансферен прозорец.

Според информацията в английските издания, Жозе Моуриньо възнамерява да убеди ръководството на Манчестър Юнайтед да извади 25 милиона паунда, които играчът ще получи като бонус за това, че Санчес ще приеме да премине на „Олд Трафорд“ като свободен агент.

Договорът на Алексис Санчес с Арсенал изтича в края на сезона и чилийският футболист е категоричен, че не възнамерява да го подновява.

В последните дни от летния трансферен прозорец Алексис Санчес бе много близо до трансфер на „Етихад“, но сделката между Арсенал и Манчестър Сити пропадна в последните часове, тъй като „артилеристите“ не успяха да вземат негов заместник.

Границата между любовта и омразата във футбола е тънка

28-годишният футболист е свободен от януари да води преговори с други отбори и да подписва предварителни договори с тях.