Една от звездите в селекцията на Барселона – левият бек Жорди Алба настоя, че няма съотборник, който да се интересува от спекулациите за евентуалното завръщане на Неймар на „Камп Ноу”.

Вече няколко месеца испанските и френските медии не спират да пишат по темата за подобен шокиращ трансфер. Неймар вдигна достатъчно шум през 2017-а, когато Пари Сен Жермен плати пълния размер на освобождаващата му клауза, а тези 222 милиона превърнаха 26-годишния бразилец в най-скъпия играч в цялата история на футбола.

Според „Ел Мундо Депортиво” бащата на футболиста е имал разговор с висшата управа на Барса, в който изразил най-големите си съжаления за това, че е убедил сина си да приеме офертата на ПСЖ.

Алба призна, че е чувал за тези слухове, но и той, както останалите в отбора, не обръща особено внимание на писанията. „Не, ние не си говорим по този въпрос”, коментира испанският национал.

„В крайна сметка това са неща, които говорят хората извън клуба. Не мисля обаче, че има истина в тях.”

„Неймар е изключителен играч, един от най-добрите, но избра да си тръгне и не виждам особена логика да иска да се върне. Просто не го вярвам. Той е велик играч, добър приятел с всички съблекалнята, но ето ги хора като Педро Родригес и Марк Бартра, които не говорят, че искат да си дойдат обратно.”

„В крайна сметка всеки прави собствените си избори и те трябва да се уважават. Ако трябва да съм честен, не вярвам, че Неймар ще се върне”, добави 29-годишният Алба.