Мениджърът на Евертън Сам Алърдайс настоя, че кариерите на Сандро Рамирес и Дейви Клаасен в клуба съвсем не са приключили.

Двамата футболисти трудно намират място в състава на „карамелите”, макар че бяха сред марковите покупки от лятото на 2017година. Сандро напусна „Гудисън Парк” през януари, като ще доиграе кампанията под наем в Севиля. Клаасен пък бе на крачка да премине в Наполи, ала сделката в последния ден от трансферния прозорец пропадна заради спор около имиджовите му права.

Големия Сам разпори своя Евертън: Жалка работа

„Клаасен опита да се бори за мястото си през целия сезон и точно както се случва с много, много играчи, които идват в Англия за първи път, нещата не им се получават”, коментира Алърдайс.

„По принцип голяма част от новопристигналите не правят добър първи сезон. Така че противно на това, което всички си мислят, с чужденците не се получава още от първия сезон. По-голямата част от тях се провалят, отколкото успяват. Това се наблюдава във всеки клуб.”

„Вторият сезон е наистина важният. Тогава ще искаш от тях да се справят. Не можеш да бъдеш търпелив, защото никой няма да ти го позволи през втория сезон. Много е вероятно тогава въпросният футболист вече да е един доста по-различен играч. Може би случаят тук е точно такъв”, каза още Алърдайс.