Мениджърът на Евертън Сам Алърдайс си позволи критики към своя отбор след загубата от Арсенал, каквито рядко могат да се чуят от устата на футболен треньор.  Английският специалист призна, че е бил „много, много ядосан” на продукцията от първото полувреме, което бе решаващо за загубата с 1:5.

Нови и стари герои за Арсенал се подиграха с клетия Евертън

„Артилеристите” вкараха четири от своите голове през откриващите 45 минути (три от тях паднаха до 19-ата), а новата атака с Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг изглеждаше впечатляващо, макар с хеттрик да се отчете Аарън Рамзи.

„Това беше бедствие, жалка работа”, коментира Алърдайс. „Смятам, че имах много проблеми с това играчите да изпълняват на терена това, което поискахме от тях. Постоянството си остава тревога още от изблика ни след моето идване.”

„Факт е, че можем да се представяме на толкова високо ниво като срещу Лестър, а после да ударим дъното през първите 45 минути срещу Арсенал. Колкото по-дълго време съм тук, толкова по-голямо непостоянство виждам у играчите. Неравна битка е да ги накарам да показват най-доброто седмица след седмица. Това беше жалко първо полувреме.”

„Няма значение каква система ще избера, става дума за това футболистите да показват най-доброто. Можеш да им показваш много неща, но всичко зависи от тях. Не съм раздразнен, ядосан съм. Бях много, много ядосан, че се представиха на подобно равнище. Това просто е неприемливо”, допълни Алърдайс.