Многоуважаваният експерт по испански футбол Гийем Балаг хвърли малко повече светлина върху развитието на трансферната сага около Филипе Коутиньо. Според журналиста публичният отказ на Ливърпул да го продаде на Барселона е бил като гръм от ясно небе за 25-годишния играч, който сега бил решен да използва всички средства, за да си уреди трансфер на „Камп Ноу”.

Ливърпул с официално съобщение относно Коутиньо

Балаг говори пред „Скай Спортс”, като изданието по-рано днес информира за съвсем официалната молба за трансфер, която бразилецът е подал до шефовете на мърсисайдци.

„След като Ливърпул отхвърли две предложения от Барселона, аз останах с впечатлението, че Коутиньо вярва, че следващото ще бъде прието”, коментира Балаг.

Филипе Коутиньо поискал трансфер, Ливърпул отрече

„Но докато той чакаше, всичко това започна да го изнервя, ако се вярва на източниците от Бразилия, които са близки до футболиста. В същото време от Барселона запазваха спокойствие, тъй като разбираха, че трябва да бъдат търпеливи в цялата сага заради нейната сложност.”

„Тогава, малко като от никъде, Ливърпул реши да заяви пред всички, че не желае да продава Коутиньо. Това вече го прати отвъд ръба. Коутиньо не очакваше това и просто му прещрака.”

Барса се насочва към Ериксен след провала с Коутиньо

„Коутиньо е добро момче, всеки, който е работил с него, може да го потвърди, но вече е приел в съзнанието си, че иска да стане футболист на Барселона през това лято, а разочарованието от Ливърпул, който му пречи толкова много, доведе до това, че той реагира по най-силния начин, позволен на един играч.”

„Според същите източници сега Коутиньо ще направи каквото е нужно, за да направи трансфера си възможен”, каза още Балаг.