Звездата на Барселона и уругвайски нападател Луис Суарес е силно желан от новия проект, създаден в САЩ – Интер Маями. Собственик на клуба от МЛС е Дейвид Бекъм, който на 2-и май празнува своя 45-и рожден ден, а явно информацията от испанските медии идват точно на празника на Бекс, казвайки, че Интер от Америка иска да се подсили с Ел Пистолеро.

33-годишният футболист на Барса е обект на интерес от редица американски отбори, но клубът от Маями най-много желае да се снабди с високопрофилни играчи.

По-рано през сезона Суарес акцентира, че трансфер в САЩ би била „готина опция”. „Никога не знае човек, сега имам контракт с Барселона, но за в бъдеще време, то МЛС е атрактивна лига, така че САЩ е готина опция”, каза тогава нападателят.

Договорът на Суарес с „блаугранас” изтича през 2021-а година, а за да удължи бъдещето си на „Камп Ноу”, то той ще изиска да участва в поне 60% от мачовете на отбора през следващия сезон. Той играе за „лос кулес” от 2014-а година, като е един от най-резултатните играчи в историята на клуба, след като има 191 гола в 270 мача.