Директорът на Байерн Оливер Кан разкри, че клубът сериозно е обмислял възможността да подпише с нападателя на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо.

Въпреки своите възхищения от португалската звезда, „баварците“ са решили, че подобен трансфер няма да подхожда на философията на клуба.

„В клуба обсъдихме Кристиано Роналдо. Смятам го за един от най-великите футболисти на всички времена. Тогава обаче стигнахме до заключението, че въпреки признателността към Кристиано, той няма да се впише в нашата философия в настоящата ситуация“, заяви Кан пред „Bild“.

В същото време 37-годишният португалец не е променил позицията си и иска да напусне „червените дяволи“. Той се завърна в Манчестър във вторник, където е провел разговор с мениджъра Ерик тен Хаг. „Daily Mail“ разкрива, че Роналдо все още е категоричен в желанието си да си тръгне от „Олд Трафорд“ това лято след проведените вчера разговори.

Португалският национал няма интерес да се състезава в Лига Европа този сезон и иска да се присъедини към клуб от Шампионска лига. В същото време пък от Юнайтед отново потвърдиха, че Роналдо не се продава.