Ливърпул може да се преориентира тотално в търсенето си на нов вратар, след като двете приоритетни цели – Джанлуиджи Донарума и Алисон Бекер ще струват твърде скъпо. Според испанските медии по тази причина е напълно възможно „червените” да отправят оферта за втория страж на Барселона Яспер Силесен.

След фаталните издънки на уж сочения за титуляр през следващия сезон Лорис Кариус във финала на Шампионската лига, идентифицирането на стабилен вратар отново се върна сред трансферните приоритети на Ливърпул. Предвид факта, че „червените” са на път да договорят плеймейкъра на Олимпик Лион Набил Фекир (в сделка, чиято стойност се очаква да бъде от порядъка на 70 милиона евро) и предстоящото пристигане на Наби Кейта, за когото се дължат 48 милиона паунда (около 54,6 милиона евро) на РБ Лайпциг, то за привличането на нов вратар не остават много свободни капитали. Само преди дни мърсисайдци платиха 45 милиона паунда на Монако за опорния халф Фабиньо.

Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума е оценяван на 90 милиона евро, докато Рома информира „червените”, че ще търси 70 милиона за Алисон. От тази гледна точка 29-годишният Силесен изглежда по-лесен вариант, като дори освобождаващата му клауза е на стойност 60 милиона евро.

Със сигурност ако се стигне до преговори, Ливърпул ще опита да не я изпълнява в пълен размер. От друга страна Барселона не вижда нужда да продава холандския национал, който се изявява приоритетно в турнира за Купата на Краля.

Холандецът завърши своя втори сезон на „Камп Ноу”, като е ясно, че в Ливърпул би се радвал на далеч повече игрови минути. Барса го закупи от Аякс през 2016 година срещу едва 13 милиона евро.

Легенда на Ливърпул обърса пода с егото на Кариус

Кариус: Не мога да спя, мисля само за случилото се

Рома ще иска огромна сума от Ливърпул за Алисон