Борусия Дортмунд възнамерява да вложи сериозни ресурси в битката с Ювентус за подписа на нападателя Патрик Шик. Чешкият национал е едно от откритията на Серия А през сезон 2016/2017 и е много вероятно Сампдория да го продаде.

„Скай Италия” твърди, че германците смятат да увеличат усилията си по отношение на нападателя, в чийто контракт фигурира освобождаваща клауза за 25 милиона евро.

Не толкова отдавна „жълто-черните” от „Сигнал Идуна Парк” отново решиха да търсят нов нападател в Италия. През 2014 година те платиха близо 18 милиона евро за тогавашния топреализатор на калчото Чиро Имобиле. Италианецът не успя да оправдае големите очаквания и още през следващия сезон бе пратен под наем в Севиля.

Какво се случва с Марио Гьотце?

Сега ситуацията с Шик изглежда по-различна, тъй като скаутите на Борусия твърдят, че 21-годишният играч има потенциала да се превърне в следващия Пиер-Емерик Обамеянг. Габонската звезда на клуба от Дортмунд ще има да помисли върху доста солидни оферти през лятото, така че „пчеличките” ще трябва да имат готови варианти за наследник.

„Скай Италия” обаче бърза да подчертае, че Шик не желае да сменя толкова бързо първенството. Младокът държи да натрупа опит в Италия, което е сериозен коз в ръката на Ювентус. Освен всичко друго „бианконерите”, стига да успеят да го купят, ще го оставят да играе под наем в Сампдория поне още сезон.

Скаути на Дортмунд държат из късо звезда на Аталанта

Патрик Шик привлече вниманието към себе си със своите 13 гола в 34 официални мача. Макар че доста от тези участия да бяха като резерва, това по никакъв начин не омаловажава таланта на чеха.