Къде е Марио Гьотце и какво се случва с него? Това е въпросът, който всички фенове на Борусия Дортмунд си задават.

Очакваше се Гьотце да бъде на трибуните в Дортмунд в понеделник, за да наблюдава мача на своя по-млад брат Феликс, който с екипа на Байерн игра във финала на юношите до 19 години срещу Борусия.

Световният шампион обаче го нямаше. Откакто стана ясно за метаболитното нарушение в организма на Гьотце, неговите социални канали, където преди това той показваше постоянно своя живот, сякаш спряха да съществуват.

Гьотце се възстановява по план

Причината бе, че Гьотце се нуждаеше от спокойствие, за да се излекува. Какво обаче е състоянието му към момента? Това разкри селекционерът на Германия Йоахим Льов: "Марио се чувства много добре в момента. Той имаше планирана терапия, която мина много добре. Сега той трябва да се възползва от времето и да се включи на пълни обороти за подготовката."

Именно такъв е планът на Борусия Дортмунд, откъдето също все пак избягват да говорят често за Гьотце. "За Марио бе облекчение, че бе открита причината", обясни Льов.

В последните години героят на Германия от финала на Мондиал 2014 така и не можеше да покаже супер формата от началото на кариерата си, а причината се е криела в отпадналостта, която го е мъчела постоянно поради заболяването.

"Поставената спортна цел за играча е да бъде в пълна готовност за началото на следващия сезон", казват от Борусия.

Първенството в Бундеслигата ще стартира на 18 август, а подготовката в началото на юли.

Льов няма да разчита на Гьотце за Купата на Конфедерациите