Спортният директор на Валенсия Хесус Гарсия Питарч призна, че една от трансферните му цели за януари е нападателят на Уест Хем Симоне Дзадза.

Италианският национал не можа да пробие при „чуковете“, където бе преотстъпен от Ювентус през лятото. Англичаните броиха 5 милиона евро за сделката, като разполагат с опция за откупуването на играча срещу доплащане на 20 милиона евро. Почти сигурно обаче те няма да се възползват от нея, макар и тя да става задължителна за изпълнение щом Дзадза изиграе 14 мача. Към момента 25-годишният играч има само 8 участия, като 3 от тях са били като резерва.

Уест Хем не възнамерява повече да разчита на Дзадза и ще го държи далеч от терена до януари, когато и ще го върне на Ювентус. В Торино вече са пристигнали оферти за бившия ас на Сасуоло и една от тях очевидно е на Валенсия.

„Вярно е, че Дзадза попада в нашето полезрение. Така беше още през лятото“, призна Питарч. „Ние харесваме Симоне, треньорът (Чезаре Прандели – б.р.) също го харесва и затова той е една от целите ни. Колкото до шансовете ни да го привлечем, това зависи от условията (които Ювентус ще постави – б.р.)“, допълни шефът на „прилепите“.