Отборът на Манчестър Юнайтед ще насочи усилията си към привличането на централен защитник през следващото лято, като спряганите имена са на Даю Упамекано от РБ Лайпциг, Рафаел Варан от Реал Мадрид и Калиду Кулибали от Наполи.

Въпреки че „червените дяволи“ подписаха с Дони ван де Беек, Алекс Телес и Единсон Кавани, те така и не успяха да вземат нов централен бранител. Защитата на Юнайтед всъщност се представи добре през втората половина на сезон 2019/2020, като допусна само седем гола и запази девет „чисти“ мрежи по време на серията от 14 мача без загуба, с което и клубът завърши на трето място във Висшата лига.

От началото на новата кампания обаче нещата стоят по коренно различен начин. Юнайтед допусна три гола срещу Кристъл Палас, два срещу Брайтън и шест при срамната загуба от Тотнъм. Клубът похарчи 80 милиона паунда за английския национал Хари Магуайър миналото лято, но изкачат много въпросителни около неговата форма и тази на неговия колега в центъра на защитата - Виктор Линдельоф. Ерик Баи пък често се бореше с контузии и игровото му време беше ограничено.

Според „The Athletic“ Манчестър Юнайтед е проучвал възможността да привлече и Джеймс Тарковски от Бърнли през лятото, а също така е следял френския национал Упамекано и звездата на Сенегал Кулибали.

Сделки обаче така и не се осъществиха и по този начин се очаква другото лято „червените дяволи“ да вземат поне един централен защитник.