Отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще се опитат да привлекат централния защитник на РБ Лайпциг Даю Упамекано през следващото лято, когато се активира клаузата му за освобождаване. Французинът беше преследван от множество топ клубове по-рано това лято след поредната отлична кампания която направи както в Бундеслигата, така и в Шампионската лига.

В крайна сметка той избра да подпише нов договор с Лайпциг. Предишният му контракт имаше клауза за откупуване на стойност 54 милиона паунда и трябваше да изтече следващото лято, когато той можеше да напусне без пари, но нито един клуб не се реши да плати сумата по договора му и той се съгласи да удължи престоя си до 2023 година.

Германското издание „Sport BILD“ обаче разкрива, че новият договор на Упамекано включва и освобождаваща клауза, която ще се задейства през през следващото лято. Когато това стане, кандидатите за неговия подпис щемогат да го привлекат за 40 милиона евро (36,5 милиона британски лири).

В доклада се твърди още, че и Ливърпул, и Юнайтед са заинтересовани да вземат бранителя, когато клаузата стане активна, и може да се наложи да започнат с офанзивите си още сега. Манчестър Сити също беше свързван с Упамекано през лятото, но „гражданите“ привлякоха Рубен Диас от Бенфика и Нейтън Аке от Борнемут.

В Лайпциг вече се подготвят за живот без французина, след като са убедени, че той няма да остане в клуба след следващото лято. Германците привлякоха товалято Йоско Гвардиол от Динамо Загреб и незабавно бе даден под наем обратно в хърватския клуб това лято. Смята се, че той е определян като наследник на Упамекано.