Спортният директор на Байер Леверкузен Руди Волер настоява, че клубът не се е отказал от надеждата да задържи Кай Хаверц, след като вчера се появиха информации, че Челси е започнал преговори за трансфера на халфа

Хаверц е считан за един от най-добрите млади халфове в Европа и привлече силен интерес както от Манчестър Юнайтед, така и от Ливърпул, както и от Реал Мадрид и Барселона. Въпреки това, попитан за ситуацията на Хаверц във вторник вечерта, Волер заяви, че Леверкузен е в "добра позиция". 

„Не сме се отказали от това да се надяваме, че той ще остане с нас“, каза Волер пред "ARD". 

„Опитваме се да му дадем всяка възможност, така че той да може да показва своите качества. Той свърши изключителна работа през втората половина от сезона“, допълни още той. 

Хаверц бе оставен от състава на Леверкузен при победата с 3:0 над Заарбрюккен за Купата на Германия, като по този начин се класираха за финала на турнира

Полузащитникът беше основна част от сезона на Леверкузен с 15 гола и осем асистенции в 38 участия във всички турнири през сезона. Смята се, Леверкузен ще поиска около 100 милиона евро за Хаверц.