Отборът на Байер Леверкузен победи с категоричното 3:0 четвъртодивизионния Заарбрюкен като гост и се класира за финала в турнира за Купата на Германия. Нискоразредният тим бе хитът на сезона в турнира, след като по пътя си отстрани някой сериозни отбори, включитерно елитните Фортуна Дюселдорф и Кьолн. 

Резултатът бе открит в 11-ата минута от Муса Диаби, а в 19-ата Лукас Аларио удвои. В 58-ата бе оформен и крайния резултат от Карим Белараби. 

Леверкузен е печелил купата само веднъж - през 1993 година, а има и два загубени финала (2002 и 2009 година). За Саарбрюкен това беше четвърто участие на полуфинал в турнира, но отборът никога не е достигал до директен спор за трофея. 

Срещата не предложи много интрига, след като премина при тотално надмощие на "аспирините". В 11-ата минута Карим Демирбай изведе по отличен начин Муса Диаби, който стреля от въздуха и откри резултата. 

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Осем минути след това  защитник на Заарбрюкен изчисти топката на крака на Лукас Аларио и аржентинецът с удвои - 0:2.

До края на първата част Паулиньо пропусна да вкара трети гол за гостите.

През второто полувреме футболистите на Заарбрюкен направиха няколко добри комбинации. В 56-ата минута Антъни Барила стреля силно, но встрани от вратата на Лукаш Хардецки. 

Две минути по-късно КаримБелараби реализира третото попадение за Байер със силен удар от малкото наказателно поле.

До края на сблъсъка отново Паулиньо направи два непростими пропуска. Лошата новина за гостите обаче бе контузията на Демирбай десетина минути преди края.

В другия полуфинал Байерн Мюнхен посреща Айнтрахт Франкфурт в сряда, 10.06, от 21:45 часа. Срещата ще можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2.