Мениджърът на Лестър Сити Клод Пюел опита да тушира напрежението около проваления трансфер на Рияд Марез в Манчестър Сити. Сделката висеше на кантар до последно, но малко преди затварянето на зимния трансферен прозорец стана ясно, че тя няма да се състои.

Трансферът на Марез в Сити пропадна

Лидерът във Висшата лига на Англия отправи оферта на стойност 60 милиона паунда плюс играч, ала „лисиците” отхвърлиха предложението, настоявайки за 90 милиона британски лири. Заради течащите преговори 26-годишният Марез не игра при снощната загуба на Лестър с 1:2 от Евертън.

Веднага се появиха информации, че футболистът е крайно недоволен от поведението на своите шефове, които и през лятото се заинатиха за по-тлъста трансферна сума, поради което до сделка с Рома не се стигна. Треньорът на Лестър Клод Пюел изрази надежда, че звездата на отбора ще преглътне разочарованието си и ще довърши сезона в стил.

Рияд Марез бесен, че Лестър не го пусна в Сити

„Ще науча цялата възможна информация, а после ще се видя с Рияд”, коментира Пюел. „Знаем каква е ситуацията. Можем да разберем реакцията му.”

„Ситуацията е трудна за него и за клуба. В последния момент получихме оферта от Манчестър Сити. Беше ни тежко. Беше тежко и за Рияд. Нужно е да проявим разбираме към всички страни – към мен, към отбора и към играча.”

„Приемаме решението. Сделките винаги се сключват между два отбора, разбира се. Аз имам пълно доверие в собственика, който ще вземе добро решение за бъдещето на Рияд Марез.”

„Ще се видим с него, когато той се върне при нас. Всички играчи и целият ми щаб ще му помогнат да си върне усмивката и отново да се наслаждава на футбола си. Той е страхотен играч, фантастичен е, а освен това е добър човек, който харесва футбол. През януари не съм разговарял с него за трансфери, но е нормално сега да има разочарование”, допълни Пюел.