РБ Лайпциг показа интересно чувство за хумор при затварянето на зимния трансферен прозорец през сезон 2017/2018. Германският тим отпразнува по интересен начин факта, че устоя на опитите на Ливърпул да привлече договорения вече Наби Кейа по-рано от уточненото.

Гвинейският национал, който след броени дни ще навърши 23 години, трябва да премине на „Анфийлд” през лятото на 2018-а година. След продажбата на Филипе Коутиньо в Барселона обаче мърсисайдци опитаха да изпреварят споразумението с 6 месеца. На няколко пъти от Лайпциг заявяваха публично, че подобна сделка няма да има и в крайна сметка удържаха на думата си.

Въпреки предстоящия трансфер, Кейта си остава ключова фигура за отбора на Ралф Хазенхютл. Това предизвика и интересната закачка на немците, които в „Туитър” пуснаха кратко видео с танцуващия Наби Кейта, а посланието отдолу бе: „Първи февруари е !”

Подтекстът е ясен – в първия ден от втория месец трансферният пазар вече е затворил официално врати и сега Ливърпул няма друг избор, освен да следва първонача