Ръководството на РБ Лайпциг се видя принудено още веднъж да потвърди, че уговореният трансфер на Наби Кейта в Ливърпул няма да се случи преждевременно още този месец.

През лятото на 2017 година двата клуба се разбраха гвинейският национал да премине на „Анфийлд” на 1 юли 2018-а. Въпреки този факт не спират спекулациите, че и футболистът, и английският гранд имат желание сделката да стане факт още сега през януари.

Ливърпул плаща допълнителни 18 милиона за Наби Кейта?

Неведнъж от германския тим опровергаха подобни информации, ала в светлината на почти сигурната продажба на Филипе Коутиньо от Ливърпул в Барселона слуховете пак се интензифицираха.  Затова се наложи на един от големите шефове на Лайпциг – Оливер Минцлаф да направи поредното публично изявление. „Нито Наби, нито неговият съветник са изразявали желание да напуснат клуба през зимата. Не сме имали такива контакти”, коментира Минцлаф.

„Това, което те ни уверяват, е, че неговите трудови ангажименти с Ливърпул стартират на 1-и юли”, допълни германецът.

Ливърпул не смята да прибира предсрочно Кейта

„Дали Кейта има проблем с мотивацията? Не мисля така. Това не би било в природата му. Професионалистите в нашия отбор имат характер и са амбициозни. Изобщо не се тревожа в това отношение”, добави Минцлаф.