Полузащитникът Наби Кейта, който ще премине в Ливърпул в края на сезона, получи солидна порция критики от своя треньор в РБ Лайпциг Ралф Хазенхютл. Наставникът изобщо не е доволен от драстичния спад във формата, който се наблюдава при гвинееца от началото на календарната година.

Лайпциг съсече януарските мераци на Ливърпул за Кейта

Двата клуба уточниха трансфера още миналото лято, като в края на сезон 2017/2018 мърсисайдци ще платят 48 милиона паунда за подписа на 22-годишния играч. Говореше се, че те дори са пробвали да привлекат Кейта още през януари срещу заплащане на допълнителни 18 милиона паунда, ала този вариант срещна твърд отказ от страна на Лайпциг.

Може би тази развръзка е оказа своето влияние върху представянето на Кейта, а Хазенхютл бе първият, който публичо заяви, че не е доволен от своя футболист. „Наби не е така постоянен през тази година, както беше през миналата”, отчете треньорът.

В Лайпциг се оказаха "тролове", тънко жегнаха Ливърпул

„Важно е той да върне очакванията си към нормалните нива. Аз не съм от хората, които мотивират чрез страх. Не смятам веднага да го вадя от състава по класическата схема. Не съм от този тип хора, които нон-стоп сритват футболистите си”, допълни Хазенхютл.