Звездата на Ювентус Кистиано Роналдо е потвърдил пред ръководството на тима, че остава в клуба, твърди „Gazzetta dello Sport”. Както е известно, договорът на португалеца с торинци изтича през юни 2022 година и след края на миналия сезон се появиха информации, че Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед имат интерес към него.

Сега обаче по всичко личи, че ибериецът ще остане на „Алианц Стейдиъм“, като годишната заплата от 31 милиона евро на Кристиано е проблем за кандидат-купувачите.

Ювентус все още не е получавал официални оферти за 36-годишния ветеран, а самият футболист вече е информирал ръководството на „бианконерите“, че ще се включи в предсезонната подготовка на тима на 25 юли. В момента Роналдо е във ваканция, а Масимиално Алегри преди броени дни започна втория си период като треньор на Ювентус.

„Gazzetta dello Sport“ сега пише, че мениджърът на Кристиано Жорже Мендеш се опитва да убеди ръководството на Юве да продължи контракта на Роналдо с още една година, но това все още не е било обсъждано. Очаква се преговорите да започнат, когато президентът на Ювентус Андреа Аниели се върне от своята ваканция.