Ръководството на Наполи не успя в желанието си да привлече звездата на Сасуоло Матео Политано. На Апенините обаче се чуват разнопосочни мнения защо трансферът се е сгромолясал минути преди затварянето на януарския прозорец.

Преговорите между двата клуба вървяха до последно и въпреки по-раншните трудности, сега изглеждаше, че споразумението е възможно. В крайна сметка диалогът не доведе до нищо, а сега участвалите страни обясняват това с различни причини.

Наполи ще трябва да почака за ас на Сасуоло

„Трансферът пропадна, защото нямаше споразумение. Това нещо не е от днес”, коментира агентът на Политано – Давиде Липи пред радио RMC Sport. „Знаете как функционира пазарът. Редно е да опитваш до самия край. Двата клуба си говориха, но не стигнаха до консенсус, а при това положение сделки не се правят.”

Източници близки от Наполи обаче обясниха друго пред „Скай Италия”. Според тях причината е изцяло в Сасуоло, откъдето не са подписали навреме документацията. Твърди се, че Наполи е изпратил договорите на Политано и Адам Унас – който трябваше да премине под наем при „неровердите” като част от сделката, наред с плащането от 29 милиона евро – надлежно подписани 13 минути преди крайния срок.

В този интервал обаче шефовете на Сасуоло нито са разписали документите, нито пък са направили опит да ги регистрират. Наполи бе готов да плати 28 милиона евро плюс 1 милион под формата на Бонуси за Политано.