Наполи няма да реализира намерението си да привлече офанзивният халф Матео Политано от Сасуоло през януари. От клуба, чиято собственост е италианският техничар, са били категорични, че ще обмислят подобна оферта чак след края на сезона.

Наполи с изненадващ трансфер, купи таран

През лятото „неровердите” загубиха двама основни футболисти като Грегоар Дефрел и Лоренцо Пелегрини (и двамата отишли в Рома), както и треньора си Еузебио Ди Франческо. Събитията доведоха до логичен спад в резултатите и към момента тимът от „Мапей Стейдиъм” води битка във втората половина на таблицата.

24-годишният Политано е един от малкото светли лъчове за Сасуоло през този сезон, макар и да има само 3 гола в 19 мача. Реално той и капитанът Доменико Берарди са основните движещи сили в атаката и евентуалната му продажба на зимния прозорец би могла да доведе до катастрофални последици.

Наполи ще пазарува и от Украйна

По тази причина „неровердите” изразиха ясно своята позиция. „Матео е много важен футблист, а философията на Сасуоло винаги е била да не се лишава от най-ценните си играчи по средата на сезона”, коментира изпълнителният директор Джовани Карневали.

„Ще мислим върху всички оферти през лятото, но засега той остава тук, където му е мястото”, добави шефът на Сасуоло.