Сагата около евентуалния трансфер на Килиан Мбапе в Реал Мадрид продължава, като напрежението е по-високо от всякога. С пристигането на Лионел Меси в Пари Сен Жермен, френският тим ще трябва да намали част от заплатите в клуба.

Мбапе не е говорил публично за това, но президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи и треньорът Маурисио Почетино са наясно, че френският национал няма намерение да подписва нов договор, а настоящият му такъв изтича на 30 юни 2022 година.

„Marca“ пише, че клубът му е предложил нов шестгодишен контракт със заплата, подобна на Неймар, но Мбапе е отказал офертата. Той знае, че ще бъде основният човек в Реал Мадрид и би предпочел да се премести в Испания още това лято. Засега ПСЖ не иска той да напусне, въпреки че някои от клуба предполагат, че може да е по-добре да бъдат спечелени пари от него сега, отколкото да го загубят за нищо след 12 месеца.

Натискът върху Мбапе от ПСЖ е огромен, тъй като те продължават да поставят все по-атрактивни оферти на масата за преговори. Играчите на тима също правят всичко възможно да го убедят да остане. Неймар отдавна е заявил, че има желание да продължи да играе със световния шампион, докато новодошлите Серхио Рамос и Меси също ще се включат в тази мисия.

Реал Мадрид обаче чака подходящия момент, за да вземе Мбапе това лято. На „Сантиаго Бернабеу“ вярват, че са готови да отправят оферта и са финансово способни да съставят подходящ договор за французина.