Отборът на Пари Сен Жермен записа втора победа от началото на сезона, след като в събота вечерта надделя на Страсбург с 4:2. Преди началото на двубоя новата перла на парижани ЛИонел Меси беше представен пред феновете, които го посрещнаха изключително топло.

Не така обаче седяха нещата с другата звезда на клуба – Килиан Мбапе, който се отчете с гол и асистенция в двубоя. При обявяването на стартовия състав за мача със Страсбург феновете на ПСЖ освиркаха името на нападателя, чието бъдеще е неясно, а договорът му изтича след една година.

Последните информации сочат, че Мбапе е „загрижен“ за своето положение в тима след пристигането на Меси. „Gazzetta dello Sport“ твърди, че подписвайки с ПСЖ, аржентинецът е раздразнил Мбапе, който сега се опасява, че ще бъде хвърлен в сянката както на Меси, така и на Неймар.

В основен кандидат за подписа му продължава да се смята Реал Мадри. Но поне за това лято обаче наистина изглежда като невъзможна цел неговото привличане на „Сантиаго Бенабеу“. „Daily Mail“ пък пише, че в Реал Мадрид са песимисти относно това, че Мбапе ще напусне ПСЖ това лято.

Съществува и версията, че нападателят ще бъде отворен да прекара следващата кампания заедно с Меси, за да може да спечели трофея от Шампионската лига и след това да премине в Реал като свободен агент.

Реал Мадрид би се затруднил сериозно, ако иска да вземе Мбаре още сега. Клубът не похарчи нищо дотук през трансферния прозорец, след като финансите им бяха засегнати от пандемията от коронавируса. Смята се, че цената на френския национал е около 160 милиона евро.