Звездата на Барселона Лионел Меси предпочита да премине в ПСЖ пред това да отиде в Манчестър Сити. Отборът на Пеп Гуардиола е уверен, че ще може да привлече 33-годишния аржентинец през идното лято, но изглежда, че перспективата да играе отново с Неймар подтиква Меси да се премести във Франция.

Той все още иска да напусне Барселона, въпреки че „каталунците“ още през лятото отказаха да го пуснат. Към момента тимът върви осми в Ла Лига.

14 снимки

Меси иска да направи последен опит да спечели Шампионската лига, като той вдигна трофея за последен път през 2015 година, когато още Луис Енрике беше начело.

Според „OKDiario“, аржентинецът смята, че ще има по-голям шанс да вдигне трофея с ПСЖ, а не с Манчестър Сити. Твърди се, че господството на ПСЖ в Лига 1 ще сработи в негова полза, което ще позволи на тима да се съсредоточи върху спечелването на трофея в ШЛ за първи път в историята на клуба.

Меси също така иска да се събере с приятеля си Неймар с когото бяха заедно в Барселона в периода 2013 – 2017 година. ПСЖ също са готови да плащат на Меси огромната му заплата от 500 000 британски лири на седмица.