Маркиньос определи Лионел Меси като „страхотен играч“, а спекулациите изпращащи аржентинеца в Пари Сен Жермен продължават да се покачват.

Бъдещето на Меси на „Камп Ноу“ изглежда под въпрос, като клубът изпитва затруднения в Ла Лига, след като през лятото 33-годишният нападател поиска да напусне каталунците, само за да остане в крайна сметка още един сезон в тима. Президентските избори в клуба наближават, като повечето от кандидатите за вакантния пост поставят задържането на Меси в състава като основна тема в предизборните си кампании. Въпреки това, фактът, че Меси е в последната година от договора си прави решението извън техните ръце. Защитникът на ПСЖ Маркиньос е наясно със слуховете и говори открито за това какъв страхотен играч е аржентинецът.

„Ще видим какво ще стане. Понякога сме съперници на национално ниво и на клубно ниво. Меси е страхотен играч. Всички знаем на какво е способен и ще видим какво ще стане“, сподели бразилският бранител за beIN Sports. Освен ако Меси не отиде в нов отбор през януарския трансферен прозорец, той и Маркиньос ще се изправят един срещу друг във фазата на осминафиналите в Шампионска лига, след като ПСЖ бе изтеглен на жребия да гостува на „Камп Ноу“ в първия мач между двата отбора. Парижани отстъпиха в миналогодишния финал в надпреварата от Байерн Мюнхен, като Маркиньос очаква с нетърпение да се изправи срещу Меси. „Ще бъде чудесен мач. Това е страхотен съперник и голямо предизвикателство. Очакваме страхотна битка и ще трябва да бъдем подготвени. Видяхме жребия – нямаше много останали възможни варианти, бяхме готови за всеки един съперник“, завърши той.

В момента Маркиньос е фокусиран върху Лига 1, където ПСЖ ще се опита да се върне на победния път след домакинската загуба от Лион през уикенда – двубой, в който Неймар напусна на носилка с травма на глезена. ПСЖ се изправя срещу Лион в сряда, преди да играе с лидера в таблицата Лил през уикенда.