Мениджърът на Челси Франк Лампард ще бъде принуден да разчита на вратаря Кепа Арисабалага, след като ще бъде прекалено трудно да се разделят с него. 25-годишният испанец бе „закотвен“ на резервната скамейка по-рано през сезона заради поредица от слаби иязви, като ветеранът от Аржентина Уили Кабалеро бе поставян между гредите от Лампард.

Преди дни се повиха информации, че „сините“ искат да продадат най-скъпия вратар в историята, но никой няма интерес към него. Сега обаче, финансовата криза, която бе породена заради пандемията от коронавирус, може да принуди шефовете на Челси да преосмислят бъдещето на Кепа, твърди „Daily Telegraph“.

Имаше информации и в Италия, че той може да бъде ползван като разменна монета за вратаря на Милан Джанлуиджи Донарумма, но се смята, че е малко вероятно това да се осъществи.

Кепа, който все още има пет години от своя договор, може да се окаже проблем като цяло, като Челси не иска да го продаде за по-малко от 50 милиона паунда - цена, която малко клубове могат да си позволят, камо ли да са готови да платят. Дори сделка за наем би била скъпа за всички заинтересовани клубове, като Челси очаква заплатите му да бъдат изплатени изцяло, както и да бъде включена опция за закупуване.

Смята се, че стражът Бърнли Ник Поуп и Бен Фостър на Уотфорд са два варианта, които се обсъждат, ако все пак се стигне до раздяла с Арисабалага. Вратарят на Аякс Андре Онана също е следен от  Челси, но е малко вероятно да го привлекат, ако не се отърват от Кепа.