Вратарят на Аякс Андре Онана има желание да се присъедини към Челси това лято, дори ако клубът от Висшата лига не продаде настоящия номер едно на вратата си Кепа Арисабалага. „Сините“ се надяваха испанецът да се утвърди като един от най-добрите вратари в света и да продължи да се превърне в герой на „сините“, когато похарчиха над 70 милиона паунда, за да го привлекат от Атлетик Билбао, като по този начин те го превърнаха в най-скъпият страж в историята.

Но кариерата на испанеца в Челси досега е потънала в мъгла след редица посредствени представяния. Сегашният наставник на Челси Франк Лампард остави Кепа на резервната скамейка по-рано през годината.

По тази причина лондончани вече обмислят своите възможности преди летния трансферен прозорец. „Сините“ са смятани като един от фаворитите за камерунския вратар на Аякс Онана, който беше основна част от впечатляващото представяне на холандския клуб, който стигна до полуфиналите на Шампионската лига миналия сезон. Онана се очаква да напусне Аякс това лято и се смята, че ще предпочете да се премести в Лондон, като Тотнъм на Жозе Моуриньо, също се интересува от него.

Според „Goal“ той обаче иска да се присъедини към Челси, дори ако Кепа остане. В петък се появиха информации, че Хаким Зиеш, който ще се присъедини към Челси в края на сезона, също има желание новият му клуб да подпише с Онана.