Футболистът на Барселона Усман Дембеле по всичко изглежда, че ще доиграе сезона при „каталунците“, но от лятото ще има нов клуб. Както е известно, френският национал блокира опитите за свой трансфер, а президентът на Барса Жоан Лапорта изрази подозренията си, че Дембеле вече се е разбрал с друг клуб, в който да премине като свободен агент през лятото, и затова е отказал трансфер сега.

„Sport“ твърди, че французинът не е искал да изслуша офертите на Челси, Тотнъм и Пари Сен Жермен, като причината за това е, че вече има предварителен контракт с друг клуб, който практически му е забранявал да преговаря за какъвто и да било трансфер в края на януари. Лапорта не назова конкретен клуб, върху който падат подозренията му. Според каталунското издание обаче на „Камп Ноу“ мислят, че Дембеле се е разбрал или с Ювентус, или с Манчестър Юнайтед.

От Барселона вече обявиха, че няма да разчитат на крилото, докато самият играч не изрази желанието си да направи всичко по силите си, за да помогне до края на сезона. „AS“ пише, че ръководството на „каталунците“ обмисля два начина на действие: да остави Дембеле извън състава до края на кампанията, след която ще премине като свободен агент в новия с тим или просто едностранно ще анулира договора му още сега.