В отбора на Барселона са загрижени, че Усман Дембеле планира да остане в клуба до края на договора си, като няма да подписва нов такъв и ще напусне като свободен агент, твърди „Sport“.

Договорът на френския национал е до лятото на 2022 година. Не е тайна, че от Барса искаха да продаде Дембеле това лято, но той заяви, че смята да се бори за мястото си в тима.

В Каталуния обаче започват да вярват, че Дембеле ще изпълни контракта си докрай, след което ще си тръгне без трансферна сума. Смята се, че „каталунците“ са осъществили неформален контакт с нападателя след затварянето на трансферния прозорец, за да се опитат да подновят договора му и да са спокойни за неговата продажба, но той не е показал и капка интерес към това.

Следващото лято ще бъде последният шанс на Барса да получи някаква сума за него, след като плати 120 милиона евро на Борусия Дортмунд през 2017 година, за да го привлече. Той обаче така и не успява да оправдае очакванията към себе си, като много често бе преследван от сериозни контузии, а и имаше проблеми с дисциплината.