Испанският вицешампион Барселона е бил разгневен от отказа на Усман Дембеле да се присъедини към Манчестър Юнайтед преди края на трансферния прозорец. „Червените дяволи“ насочиха вниманието си към французина, след като не успя да вземат своята основна трансферна цел - Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд.

Съобщава се, че френското крило е стигнал до идеята да се присъедини към Юнайтед след разговор с Пол Погба. Но в крайна сметка Дембеле отказа тази възможност и в резултат на това усилията на Барселона да подпише Мемфис Депай от Лион бяха провалени.

Според „ESPN“, Барселона е била раздразнена от решението на Дембеле, тъй като ясно са му заявили, че няма да му бъде гарантирано титулярно място, ако остане на „Камп Ноу“. В доклада се твърди, че решението на крилото да остане не се е приело добре от ръководството на „каталунците“. Предпочитанието на Юнайтед беше да подпише с Дембеле под наем до края на сезона, но Барселона искаше да продаде за постоянно 23-годишния футболист.

Дембеле записа едва 20 минути в откриващите три мача на Барса в Ла Лига през този сезон. Той също беше близо до това да бъде оставен извън състава на тима при победата над Селта Виго миналата седмица, преди да замени контузения Жуниор Фирпо.