Спортно-техническият щаб на Барселона е оптимистично настроен относно възможността да привлече защитника Жан-Клер Тодибо от Тулуза още през януари.

Договорът на 19-годишния футболист с Тулуза изтича в края на сезона и той със сигурност няма да го продължи. Младокът има желание да продължи своето развитие в друг отбор и е готов да изслуша всяка една оферта.

Тъй като отказва да си поднови споразумението с Тулуза, талантът беше пратен да тренира с дубъла.

Изправен пред тази неприятна ситуация, футболистът потвърди своето решение да не подновява договора си с клуба и освен това възнамерява да напусне Тулуза възможно най-скоро.

В Барселона са оптимисти, че ще се преборят за подписа на Тодибо, въпреки че имат много сериозна конкуренция в лицето на Ювентус, Наполи, Реал Мадрид, РБ Лайпциг, Шалке 04 и Олимпик Лион.

Тодибо има на масата предложението на Барселона, като футболистът се очаква до десетина дни да обяви своето решение къде ще продължи кариерата си.

Спортният директор на „блаугранас“ Ерик Абидал лично се е заел със задачата да доведе младока на „Камп Ноу“. Самюел Умтити и Клеман Ленгле също са се впуснали в убеждаването на Тодибо да приеме офертата на клуба.

В Барселона са оптимистично настроени, че ще успеят да си осигурят услугите на младока, въпреки че засега не искат да вдигат излишен шум.