Ръководството на Барселона вярва, че Антоан Гризман ще спази устната договорка, която е постигнал с клуба и в крайна сметка ще премине на „Камп Ноу“.

27-годишният футболист договори личните си условия с каталунския клуб, който се очаква на 1 юли да активира освобождаващата клауза, която е заложена в неговия договор с Атлетико Мадрид. Тя възлиза на 100 милиона евро.

В Барселона са уверени, че Гризман няма да подпише нов договор с Атлетико Мадрид, въпреки появилите се информации през последните дни. Каталунците запазват спокойствие и са наясно, че до 1 юли медийният шум няма да спре и сапунената опера ще бъде ежедневна, но вярват, че в последния епизод френския национал ще акостира на „Камп Ноу“ и ще играе за Барселона през следващия сезон.

В същото време Атлетико Мадрид продължава да очаква окончателния отговор на Гризман, който не е казал дали ще поднови своя договор с „дюшекчиите“ или ще напусне.

По принцип идеята на футболиста бе неговото бъдеще да стане ясно преди началото на Световното първенство в Русия, но на този етап това е малко вероятно да се случи.

В Барселона запазват спокойствие в този случай и колкото по-малко шум има, толкова по-добре за тях. Хоризонтът пред тях е 1 юли.

В същото време ръководните фактори в Барселона не са получили информация за промяна на мнението на Гризман. Нищо през последните три месеца не се е променило в становището на френския футболист, а ако има новини, те биха получили информация от него, за да могат да реагират.