Генералният мениджър на Барселона Пеп Сегура е гарантирал на старши треньора Ернесто Валверде, че клубът ще привлече Антоан Гризман и Клеман Ленгле, твърди радио „Каталуня“.

Валверде е имал вечеря заедно със Сегура и с Роберт Фернандес. На нея генералният мениджър на Барселона е уверил старши треньора, че трансферите на двамата френски футболисти ще се осъществят.

Барселона изчаква 1 юли, за да успее да финализира и двете сделки.

Каталунците ще платят 100 милиона евро на Атлетико Мадрид, за да активират освобождаващата клауза, която е записана в договора на Антоан Гризман. 27-годишният футболист има устно споразумение с Барселона и е договорил всичките си лични условия с клуба.

Ленгле вече има постигнато предварително споразумение с Барселона, а каталунците ще активират неговата освобождаваща клауза, която е записана в договора му със Севиля. Тя възлиза на 35 милиона евро.

Друго име, което е обсъждано на вечерята е това на Йери Мина, който не е изключено да не играе за Барселона през следващия сезон. Каталунците ще се опитат да намерят отбор, където да преотстъпят колумбийския футболист, за да може той да играе редовно и да натрупа опит.

Сегура също така не е изключил възможността за продажба на Яспер Силесен и Лука Дин.