Най-изтъкнатият футболист в редиците на Барселона Лионел Меси коментира в специално интервю за каталунското издание Sport какво трябва да се промени при „блаугранас“, за да бъде спечелена отново Шампионската лига.

Аржентинецът обясни, че съставът се нуждае от най-добрите футболисти, като допълни, че спряганият със състава от „Камп Ноу“ Антоан Гризман от Атлетико Мадрид притежава нужните характеристики, за да се превърне в играч на Барса.

„Направихме много силен сезон, в който завоювахме дубъл – титла и купа. За жалост, останахме извън Шампионската лига. Да спечелиш Примера и турнира на богатите са две различни неща, няма място за сравнения. За целия сезон загубихме три мача, но имахме малшанса да останем извън Шампионската лига“, каза Меси и продължи:

„Сезонът беше добър. Трудно е да се направи дубъл“.

На въпрос дали е гледал финала на тазгодишното издание в най-апетитната надпревара на Стария континент в Киев, където Реал Мадрид триумфира за трета поредна година, Меси отговори: „Отчасти. Не защото не съм искал да гледам, а защото бяхме в Аржентина и има сериозна часова разлика. След това обаче се запознах с репортажите и придобих представа“.  

Само пет дни, след като Реал ликува в Украйна, наставникът на Кралския клуб Зинедин Зидан изненада с решението си да напусне, в тази връзка Меси сподели:

„Бях изненадан. Много. Не го очаквах. Смятам, че никой не го очакваше. Той има своите причини. Също така е хубаво човек да знае кога да спре. Никой няма право да го съди“.

„Блаугранас“ не са печелили Шампионската лига от сезон 2014/15, когато подчиниха Ювентус в решителния двубой. Оттогава насетне се установи доминация на „белия балет“, който неизменно вдигаше купата с големите уши до сега. Меси говори и затова какво трябва да се промени при каталунците, за да може отново да изпитат вкуса на успеха в атрактивната надпревара. Успоредно, техничарят сподели и впечатленията си от спрягания с Барса нападател на Атлетико Мадрид Антоан Гризман.

„Не знам дали Гризман е приоритет на клуба на трансферния пазар. Знам само, че за да започнем отново да печелил Шампионската лига, трябва да разполагаме с най-добрите футболисти. Гризман е един от тях. Ако Барселона може да го привлече, ще е чудесно. Всичко зависи от шефовете на клуба“.


Още новини: 

Меси: Имаше заповед от Мадрид да ме атакуват в момент на слабост

Меси: Истината е, че не искам Неймар да играе в Реал