Наскоро с появиха информации, че английският шампион Ливърпул се е договорил с централния защитник на РБ Лайпциг Ибрахима Конате. „Червените4 се очакват да се подсилят с нов бранител през лятото. Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип получиха сериозни контузии и няма да се завърнат до края на сезона.

Така мениджърът Юрген Клоп бе принуден да вкара в игра младоците Рис Уилямс и Натаниел Филипс. На моменти в центъра на защитата дори бяха връщани Фабиньо и капитана Джордан Хендерсън. През януари все пак бяха взети Бен Дейвис от Престън Норт Енд и Озан Кабак от Шалке, който е под наем до края на сезона.

Сега „Anfield Central“ съобщава, че „червените“ движат бързо преговорите и дори са договорили личните условия на Конате преди евентуалния трансфер. Твърди се, че Ливърпул е предложил на французина около 85 000 британски лири на седмица, което би било около 150 процента увеличение на сегашната му заплата в Лайпциг.

След като са били договорени личните условия с 21-годишния французин, „Anfield Central“ пише още, че сега Ливърпул преговаря с Лайпциг за сумата по самия трансфер. В договора си французинът има клауза за откупуване на стойност от 34 милиона британски лири, но тъй като пандемията от коронавирус удари сериозно по финансите на всички клубове, то „мърсисайдци“ не искат платят цялата сума предварително.

В същото време обаче „Bild“ разкрива, че Ливърпул е взел решение да се откаже от идеята за привличането на Конате. В Лайпциг клуба са притеснени, че може да изпуснат и двамата си основни централни защитници, след като Даю Упамекано официално ще се присъедини към Байерн през лятото.

Поради тази причина шефовете на германския клуб са се свързали с колегите си от „Анфийлд“, за да попитат какви са техните намерения към 21-годишния бранител, но англичаните са отговорили, че нямат интерес към този играч.

Младият французин бе привлечен в РБ Лайпциг от Сошо през 2017 година и бързо се превърна във важен играч за отбора. До момента той има 89 мача и 4 гола за германския тим. През този сезон обаче той е преследван от контузии и е изиграл едва 15 мача във всички турнири. Договорът на Конате с РБ Лайпциг е до лятото на 2023 година.